Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 673-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

673-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

673-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

Ілюстративне фото

Розповідаємо, як пройшов 673-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини про війну за сьогодні.

Сьогодні, 28 грудня, об 11:40 російські війска здійснили артилерійський обстріл берегової лінії річки Дніпро в селі Біленьке Запорізького району. Внаслідок обстрілу загинуло двоє цивільних чоловіків, ще трьох поранено.

У ніч на 28 грудня російські окупанти запустили вісім безпілотників типу «Shahed» із території росії. Деякі з них вдалося збити над Запорізькою областю.

В західній частині Запорізької області російські війська нещодавно просунулися, й відвоювали позиції, які українські війська захопили під час контрнаступу влітку 2023 року.

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 і 27 грудня, показують, що російські війська недавно просунулися на захід від Вербового.

Російські окупанти під час бойового зіткнення у грудні 2023 року поблизу Роботиного в Запорізькій області взяли в полон трьох українських військових й стратили їх.

Російські військові стратили українських військовополонених під Запоріжжям
Карта: DeepState

У страті трьох українських військовополонених військових підозрюють військових із російської 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії,  відомої як «Псковська десантна дивізія».

Селище Роботине в Запорізькій області звільнили українські військові від російських окупантів наприкінці серпня 2023 року. 

Російське військове командування прагне відновити контроль над втраченими територіями в Запорізькій області, які відбили українські війська.