Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Аналітики повідомляють про просування російських військ в Запорізькій області

Аналітики повідомляють про просування російських військ в Запорізькій області

Аналітики повідомляють про просування російських військ в Запорізькій області

Карта: ISW

В західній частині Запорізької області російські війська нещодавно просунулися, й відвоювали позиції, які українські війська захопили під час контрнаступу влітку 2023 року.

Це сталося, ймовірно, після того, як українські війська на зиму відійшли на більш захищені позиції поблизу Роботино. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 і 27 грудня, показують, що російські війська недавно просунулися на захід від Вербового.

“Недавні успіхи Росії в західній частині Запорізької області, тим не менш, підтверджують оцінку ISW про те, що поточна окопна війна в Україні не є стабільним глухим кутом, оскільки поточний баланс може бути порушений в будь-яку сторону рішеннями, прийнятими на Заході або в Росії, і обмежені успіхи Росії можуть стати значними, особливо якщо Захід припинить військову допомогу Україні”, – відзначають аналітики.

Російські джерела стверджували, що дощ та сніг зменшують інтенсивність бойових дій навколо Роботино через багнюку, що перешкоджає наземному маневруванню.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у ніч на 28 грудня російські окупанти запустили вісім безпілотників типу «Shahed» із території росії. Деякі з них вдалося збити над Запорізькою областю.