Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни прагнуть відвоювати території в Запорізькій області, – Тарнавський

Росіяни прагнуть відвоювати території в Запорізькій області, – Тарнавський

Росіяни прагнуть відвоювати території в Запорізькій області, – Тарнавський

Олександр Тарнавський. Фото: Укрінформ

Російське військове командування прагне відновити контроль над втраченими територіями в Запорізькій області, які відбили українські війська.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський в інтерв’ю BBC.

Він називає ситуацію на Таврійському напрямку напружено складною. Тарнавський зазначив, що стратегічна мета росіян – це ліквідація української державності.

“Тому російське керівництво хоче якось реалізувати всі ці наміри на кінець цього року. Як мінімум – це взяття населеного пункту Авдіївка. А більш амбітна мета – це вихід на адміністративні межі Донецької, Луганської областей та захоплення територій на ділянках, втрачених росіянами під час ведення наших наступальних дій на Запорізькому напрямку”, – розповів генерал.

Тарнавського запитали під час бесіди про ситуацію в Роботиному:

Що таке Роботине? Це та ділянка місцевості, де ворог мав втрати в території. Де сьогодні він давить, проводить активні штурмові дії. Але під час наступу ворога на любій ділянці, повірте мені, є як позитивні, так і негативні наслідки для них. Вони намагаються досягти успіху, а для нас важливо утриматися і дати чіткий відпір”.

Нагадаємо, російські окупанти під час бойового зіткнення у грудні 2023 року поблизу Роботиного в Запорізькій області взяли в полон трьох українських військових й стратили їх.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в західній частині Запорізької області російські війська нещодавно просунулися, й відвоювали позиції, які українські війська захопили під час контрнаступу влітку 2023 року.