Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 663-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

663-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

663-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

Фото: Генштаб

Розповідаємо, як пройшов 663-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 18 грудня.

Українські війська продовжують наступати на заході Запорізької області. ЗСУ незначно просунулися на захід від Вербового. Російські військові блогери стверджували, що українські війська здійснили серію контратак у районі Вербово, але не мали успіху в утриманні контролю над захопленими позиціями.

Контрнаступ ЗСУ в Запорізькій області: карта боїв
Карта: ISW

Запоріжець навів російський ракетний удар по багатоповерхівці у Запоріжжі на проспекті Соборному 18 жовтні. Тоді загинуло п’ятеро людей, ще п’ятеро – отримали поранення. Резидентом російської агентури виявився місцевий житель, представник запорізького «клубу воєнної реконструкції», який об’єднує поціновувачів відтворення історичних подій, у тому числі воєнних баталій. У середині жовтня 2023 року його дистанційно завербувала фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності у прифронтовому місті.

16 грудня поховали 38-річного військовослужбовця Дмитра Алімова із Запоріжжя. Він один із двох захисників України, яких російські окупанти розстріляли під Авдіївкою під час здачі в полон.