Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Агенти фсб наводили ракетний удар по будинку в Запоріжжі у жовтні: СБУ затримала керівника групи

Агенти фсб наводили ракетний удар по будинку в Запоріжжі у жовтні: СБУ затримала керівника групи

Агенти фсб наводили ракетний удар по будинку в Запоріжжі у жовтні: СБУ затримала керівника групи

Фото: СБУ

Запоріжець навів російський ракетний удар по багатоповерхівці у Запоріжжі на проспекті Соборному 18 жовтні. Тоді загинуло п’ятеро людей, ще п’ятеро – отримали поранення.

Служба безпеки України затримала керівника агентури фсб, який «навів» російські ракети на багатоквартирний будинок у центрі міста.

Резидентом російської агентури виявився місцевий житель, представник запорізького «клубу воєнної реконструкції», який об’єднує поціновувачів відтворення історичних подій, у тому числі воєнних баталій. У середині жовтня 2023 року його дистанційно завербувала фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності у прифронтовому місті.

Для конспірації він обрав собі псевдонім «Палестинець» та створив анонімний чат у популярному месенджері. Навідник сформував власну групу інформаторів, до якої включив 4-х місцевих жителів, зокрема й своїх родичів. Вони розвідували місця базування Сил оборони на території Запоріжжя, а також передавали геолокації житлової інфраструктури та промислових об’єктів.

Для збору розвідданих інформатори обходили місцевість або виїжджали на об’єкти та здійснювали їх фото- і відеофіксацію на камери власних телефонів. Отримані відомості вони передавали «Палестинцю», а він вже надсилав їх до фсб через «зв’язкового» одного із тимчасово окупованих міст на Запоріжжі.

Слідчі Служби безпеки повідомили «Палестинцю» про підозру в держзраді та обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, в ніч на 18 жовтня по будинку влучила російська ракета. Під завалами опинилися люди, серед них є поранені та загиблі.