Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Запорізькі нардепи потрапили до Реєстру Зрадників

Запорізькі нардепи потрапили до Реєстру Зрадників

Запорізькі нардепи потрапили до Реєстру Зрадників

Колаж: Inform.zp.ua

Два нардепа поточного скликання із Запорізької області вважаються державними зрадниками. Вони увійшли до Реєстру Зрадників. 

До цього списку увійшов депутат від забороненої партії ОПЗЖ Олександр Пономарьов.

Він, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором. Пономарьов перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки в місцевих “філіях” банківських установ РФ, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам.

Александр Пономарев
Александр Пономарев

Крім того, журналісти-розслідувачі «Схем» виявили, що народний депутат від Партії «ОПЗЖ» з Бердянська Олександр Пономарьов має громадянство Росії.

В кінці липня Пономарьова затримали і відправили під варту на два місяці. Він повинен був пробути в СІЗО до 21 вересня, але суд продовжив запобіжний захід ще на 60 діб.

Також в Реєстрі є інформація про нардепа від “Слуги народу” Євгенія Шевченка.

Він став депутатом у 2019 році. Його обрали від округу № 76 у Запоріжжі, до якого входить Вознесенівський та Хортицький райони міста.

Евгений Шевченко рассказал о вручении госизмены, СБУ опровергает
Евгений Шевченко

Раніше нардеп “прославився” своєю поїздкою до Мінська на бесіду з самопроголошеним президентом Білорусі – Олександром Лукашенком. Потім, депутати у фракції” Слуга народу “ почали збирати підписи за виключення Євгена Шевченка з фракції. І врешті-решт його виключили.

Згодом з’ясувалося, що до початку повномасштабного вторгнення Україна встановила комунікацію з Білоруссю та президентом Олександром Лукашенком за допомогою народного депутата Євгена Шевченка. Метою цього спілкування було запобігти втягуванню Білорусі військових конфліктів та повторного заходу російських військ на її територію.

“Ці народні обранці систематично транслювали наративи ворожої пропаганди, відвідували проросійські телеканали. Деякі з них входили до злочинних організацій, що мали на меті розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні”, – повідомляє Рух ЧЕСНО.

Раніше Inform.zp.ua писав, хто вважатиметься колаборантом в Запорізькій області.