Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Новий порядок оформлення виплат для ВПО почне діяти із 01 листопада

Новий порядок оформлення виплат для ВПО почне діяти із 01 листопада

Новий порядок оформлення виплат для ВПО почне діяти із 01 листопада

Ілюстративне фото

Починаючи з 1 листопада, відбудуться зміни, які стосуватимуться внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Починаючи з листопада 2023 року в Україні буде спрощено оформлення фінансових виплат для внутрішніх переселенців. Тепер для отримання фінансової допомоги слід звертатися лише одному члену сім’ї в Центрі надання адміністративних послуг або в додаток “Дія”, замість всіх членів сім’ї. Фінансова допомога для внутрішніх переселенців також буде перераховуватися на один банківський рахунок для всієї сім’ї. Сума фінансових виплат залишиться незмінною і становитиме 3 тисячі гривень на місяць для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тисячі гривень для всіх інших дорослих осіб. Варто відзначити, що ці зміни стосуються лише тих, хто вперше звертається за фінансовою допомогою.

Спочатку планувалося, що ці зміни вступлять в силу з 1 серпня, але їх перенесли на 1 листопада. Допомогу внутрішньо переміщеним особам продовжено до кінця січня 2024 року. Після цього можливість надавати виплати внутрішнім переселенцям буде переглянута знову.

Виплати припиняють для ВПО, якщо вони:

  • мають депозит у понад 100 тисяч гривень;
  • перебувають за кордоном понад місяць без поважної причини;
  • мають житло не на територіях, де ведуться активні (можливі) бойові дії або які є окупованими, якщо таке житло має площу понад 13,65 метра квадратних на одного члена сім’ї або ж придбали житло вартістю понад 100 тисяч гривень;
  • придбали автомобіль, якому менш як п’ять років;
  • купили іноземну валюту або дорогоцінні метали на понад 100 тисяч гривень;
  • відбувають покарання в місцях позбавлення волі;
  • засуджені за державну зраду чи кримінальні правопорушення проти основ національної безпеки України або оголошені в розшук;
  • повернулися до покинутого місця проживання.

Читайте також: Перевірки житла ВПО: чому можуть скасувати виплати