Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Рік без В’ячеслава Зайцева: запорожці пам’ятають загиблих героїв

Рік без В’ячеслава Зайцева: запорожці пам’ятають загиблих героїв

Рік без В’ячеслава Зайцева: запорожці пам’ятають загиблих героїв

Вячеслав Зайцев

Сьогодні, 5 жовтня, виповнюється рік від дня смерті на війні мешканця Запоріжжя В’ячеслава Зайцева. Багато запорожців добре знали цю людину і новина про смерть В’ячеслава Зайцева стала шоком.

2014 року В’ячеслав Зайцев пішов захищати країну, був у найгарячіших точках Донбасу серед яких – Донецький аеропорт. Через рік повернувся додому та зайнявся депутатською та науковою діяльністю. За його плечима – роботи щодо дослідження пам’яток Запорізького козацтва.

Вячеслав Зайцев
Вячеслав Зайцев

В’ячеслав Зайцев як громадський діяч займався захистом прав ветеранів АТО. У лютому 2022 року, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, він одним із перших пішов у військкомат і вирушив на фронт у лавах Збройних сил України. Він “кіборг”, історик, вчений, депутат Запорізької міської ради, військовослужбовець, який загинув на війні.

Торік у Запоріжжі було ухвалено рішення про перейменування вулиці Лермонтова на вулицю В’ячеслава Зайцева. Також Герою надано звання почесного громадянина Запоріжжя посмертно. Також у Запоріжжі планують встановити пам`ятник легендарному кіборгу.

«Рік… Рік, як ти загинув. Всі твої плани та мрії були розвіяні землею обмитою кров’ю країни. Ти тепер по-справжньому вільний. Якщо справді щось існує поза життям, то впевнена, що ти вже встиг дослідити Всесвіт і розкрити всі його таємниці. Потрапив за обрій подій і дивишся на нас через книжкові полиці, іноді даючи знати, що ти існуєш.

Цього дня пригадайте В’ячеслава Зайцева. Великого українця, чоловіка, батька, історика, кіборга. Боротьба триває, і робіть усе, щоб полеглим героям не було за вас соромно і їхні жертви не були марними», – написала в соцмережі Оксана Зайцева, вдова Героя.

Як писав inform.zp.ua, на фронті загинув легендарний кіборг із Запоріжжя В`ячеслав Зайцев.