Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Скандальна заява Держприкордонслужби: чоловіків-втікачів повертатимуть до України (ВІДЕО)

Скандальна заява Держприкордонслужби: чоловіків-втікачів повертатимуть до України (ВІДЕО)

Скандальна заява Держприкордонслужби: чоловіків-втікачів повертатимуть до України (ВІДЕО)

Кордон України / Граница Украины

Чоловіків, які порушили закон під час виїзду з України, будуть повернуті та притягнуті до відповідальності, заявили у Держприкордонслужбі. Чоловіків-втікачів повертатимуть до України у співпраці з поліцією в Європі.

Вже більше року більшість чоловіків віком від 18 до 60 років не можуть легально виїхати за кордон через те, що в Україні триває воєнний стан та мобілізація. Проте щодня українці намагаються нелегально перетнути кордон. За словами представника Держприкордонслужби Андрія Демченка, таких чоловіків-втікачів і надалі повертатимуть до України, а вони будуть притягнуті до відповідальності у будь-якому разі. Про це Демченко повідомив під час телемарафону 24 березня.

Він додав, що українські чоловіки, які нелегально перетнули кордон з Євросоюзом, не можуть претендувати на статус біженця та уникнути відповідальності. У Держприкордонслужбі зазначили, що Україна співпрацює з країнами Європейського Союзу та Молдовою, щоб протидіяти спробам незаконного перетину кордону.


Нагадаємо, запорожців закликають приєднатися до звільнення України із бригадою НГУ “Кара-Даг”.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Запорізький регіон долучається до ініціативи Міністерства внутрішніх справ України, яке оголосило про формування додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби.

Також командування ЗСУ ухвалило рішення сформувати стрілецький батальйон у кожному регіоні, у тому числі і в Запорізькій області. Військове командування ухвалило рішення створити новий 415-й окремий стрілецький батальйон.