Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Прокуратура розпочала провадження щодо ракетного обстрілу Запоріжжя

Прокуратура розпочала провадження щодо ракетного обстрілу Запоріжжя

Прокуратура розпочала провадження щодо ракетного обстрілу Запоріжжя

Російські окупаційні війська кілька разів за ніч 19 вересня обстріляли Запоріжжя та передмістя. За фактом обстрілу розпочато провадження.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, близько 2:00 ночі та 5:00 ранку російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжю та одному із сіл, розташованому неподалік міста.

В результаті пошкоджено вікна у міських багатоповерхівках, у передмісті – поранено жінку та зруйновано кілька приватних домоволодінь.

Вночі ворожий снаряд потрапив до трансформаторної підстанції в одному з районів Запоріжжя, був частково знеструмлений житловий квартал. Також руйнування зазнали низка об’єктів інфраструктури обласного центру.

Запорізька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування щодо кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Як писав раніше Inform.zp.ua, зібрані докази передадуть СБУ Запорізької області для порушення кримінальних проваджень за фактом порушення законів та традицій ведення війни.