Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Ракетний обстріл Запоріжжя 24 серпня: які наслідки ворожого обстрілу міста

Ракетний обстріл Запоріжжя 24 серпня: які наслідки ворожого обстрілу міста

Ракетний обстріл Запоріжжя 24 серпня: які наслідки ворожого обстрілу міста

У День Незалежності України, 24 серпня, окупанти вночі випустили ракети по Запоріжжю та передмісті. Внаслідок ворожої атаки постраждала інфраструктура міста, обійшлося без жертв серед людей.

На початку першої години ночі під час повітряної тривоги окупаційні війська почали обстрілювати Запоріжжя. За інформацією в.о. міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва, рашисти випустили 8 ракет по об’єкту інфраструктури міста та передмістя. Там постраждалих не зафіксовано.

Близько четвертої ранку окупанти знову запустили ракети по Запоріжжю. Голова Запорізької обласної військової адміністрації повідомив про «приліт» об’єктом інфраструктури у Шевченківському районі, також потрапили недалеко від Комунарського району.

Внаслідок удару від вибухової хвилі у 6 багатоквартирних будинках вилетіли шибки та зруйновані віконні рами. Міські комунальні служби зараз справляються із наслідками.

Постраждалих від ракетної атаки містом не зафіксовано.

Місцевих мешканців знову закликають бути обережними та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

О 15:53 ​​у Запоріжжі знову чули гучні звуки, схожі на вибухи. Інформація доповнюється.

Запорізька обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення звичаїв та правил війни.

Раніше українська розвідка попереджала громадян про загрозу ракетних ударів та провокацій з боку Росії 24 серпня.

Як писав Inform.zp.ua, окупанти обстріляли не лише Запоріжжя, а й інші точки регіону. Загалом окупанти бомбили 8 населених пунктів Запорізької області.

Українська сторона також не залишається без відповіді. ЗСУ продовжують обеззброювати окупантів, знищуючи їхні склади з боєприпасами. По одному з таких ЗСУ вдарили в окупованому Токмаку.