Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як вибрати фотостудію: важливі нюанси

Як вибрати фотостудію: важливі нюанси

Як вибрати фотостудію: важливі нюанси

Фото

Фотостудія – друга домівка для професійного фотографа. Завдяки якісному освітленню, естетичному інтер’єру й відсутності погодних примх тут можна зробити безліч вдалих знімків будь-якого жанру. Розберемося, як обрати фотостудію для оренди, яка ідеально підійде саме вам.

Фотостудія
Фотостудія

Площа

Фотостудія в оренду – ідеальний варіант для тямущих фотографів-початківців, які поки що не мають грошей для відкриття власного арт-простору. Розмір – це те на що варто звернути увагу в першу чергу. В ідеалі площа має бути більшою 30 м. кв. Знімати в оренду менше приміщення доцільно тільки фотографам-портретистам або тим, хто фотографує предмети. Щоб зробити фото в повний зріст, потрібно відійти як мінімум на 5 метрів. Оптимальна висота стелі – 3 м. Знімати людей, які стрибають, можна тільки в студії, де відстань між підлогою і стелею не менше 4 м.

Обладнання

Студійне світло – головне в фотостудії. Увагу орендаря мають привернути такі характеристики:

  1. Виробник. Якісне напівпрофесійне обладнання пропонує бренд Rekam, Prograf. Його можливостей цілком вистачає для виконання переважної більшості завдань. Професійні прилади скоріше заряджаються і більш гнучкі в налаштуваннях кольорової температури. В цьому класі авторитетність завоювали компанії Hensel, Bowens.
  2. Потужність. Орендуйте студію в якій потужність освітлювальних приладів більш як 500 Вт.  Це дасть змогу під час знімань закрити діафрагму й використати великий софтбокс.
  3. Кількість приладів. Для предметної й портретної зйомки потрібно 2-3 прилади. Втілення цікавих і нестандартних схем можливе тільки при наявності 4 і більше джерел світла.

Насадки

 У стандартний набір входить парасолька на просвіт і відбиток, 2-3 софтбокси, соти, фільтри, тубус. Добре, якщо в комплекті будуть додаткові насадки – портретна тарілка, октобокси, великий софтбокс. Предметникові бажано уточнити чи є в студії предметний стіл або куб.

Фони
Фони

Фони

Чим їх більше, тим краще. В хорошій фотостудії має бути білий, чорний, сірий, червоний і декілька різнобарвних фонів. Наявність Фактурних й принтованих полотнищ – великий плюс обраному місцю.

Стійки

Штативи необхідні для фіксації освітлювальних приладів. Бюджетні фотостудії комплектуються одинарними моделями, дорогі – підвісною системою. Другий варіант дозволяє легко й швидко переміщати світло як по горизонталі, так і по вертикалі.

Реквізит

Речі, які беруть участь в зйомках, назбируються з часом. В студіях з десятилітньою історією одягу, іграшок, аксесуарів хоч відбавляй. Місця, які нещодавно відкрилися, не можуть похвалитися таким асортиментом.

Геолокація

Перш ніж укласти договір переконайтеся, що до студії зручно добиратися. Добре, якщо поруч є парковка, де є вільні місця. Зручна транспортна розв’язка з помірною загруженістю дозволить приїздити вам і клієнтам на зйомку вчасно. Якщо збираєтесь зняти приміщення в багатоповерхівці, не зайвим буде переконатися в відсутності перебоїв в роботі ліфту.

Інше

Зручно працювати буде тільки при умові наявності гримерної й туалету. Душ має бути де роблять знімки в стилі боді-арт або «мокра зйомка». Якщо у вашому арсеналі немає синхронізатора фотоапарату з освітлювальними приладами, не забудьте уточнити чи входить він у вартість оренди фотостудії.

Сьогодні є безліч пропозицій по оренді фотостудій. Є дорогі великі за площею фотостудії з професійним обладнанням і великим вибором реквізиту, а є невеличкі з базовим комплектом за доступною ціною. Щоб не витратити даремно гроші, спочатку визначитесь зі своїми потребами. Платити за оренду професійного обладнання фотографу-початківцю просто немає сенсу.