Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі відбудеться матч пам’яті відомого тренера “Динамо”

У Запоріжжі відбудеться матч пам’яті відомого тренера “Динамо”

У Запоріжжі відбудеться матч пам’яті відомого тренера “Динамо”

Валерій Лобановський

Футбольний матч відбудеться в неділю, 16 травня. На ньому будуть грати команда Ветеранів “Металургу” проти Ветеранів “Мотору”.

Про це повідомляє Запорізька обласна Асоціація Футболу.

Матч буде присвячений пам’яті колишньому тренеру футбольного клубу “Динамо” Валерію Лобановському. Футбольна гра відбудеться на стадіоні “Торпедо” 16 травня об 11:00 у Запоріжжі.

Для довідки:

Лобановський Валерій Васильович народився 6 січня 1939 року у Києві. Він був видатним українським футболістом і тренером. Багаторічний наставник «Динамо» (Київ), на чолі якого двічі вигравав Кубок володарів кубків УЄФА. Тричі був наставником збірної СРСР, з якою став віцечемпіоном Європи 1988. Тренер збірної України у 2000—2001 роках. Один з найтитулованіших тренерів в історії світового футболу. Найтитулованіший футбольний тренер 20-го століття. Майстер спорту СРСР. Нагороджений радянськими орденами «Знак Пошани» і Трудового Червоного Прапора. Заслужений тренер СРСР та України. Нагороджений орденом «За Заслуги» ІІ ступеня, Герой України (2002 р., посмертно).

Валерій Лобвновський помер 13 травня 2002 року у Запоріжжі через шість днів після того, як переніс інсульт під час матчу між запорізьким “Металургом” і “Динамо”.

Вважається, що останнє прижиттєве фото Лобановського зробив на матчі запорізький фотомитець Олег Бурбовський.

Як писав раніше Inform.zp.ua, через переведення Запоріжжя до “жовтої” зони, у місті можливе проведення офіційних спортивних масових заходів за умови наповненості не більш ніж 50% місць.