Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 830-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

830-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

830-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

Фото 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади / Фото 128 отдельной горно-штурмовой Закарпатской бригады

Як минув 830-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 2 червня.

Бої тривали в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей в районі Старомайорського. На заході Запорізької області 1 червня тривали позиційні бої, але лінія фронту не змінилася.

Ситуація на фронті у Запорізькій області
Ситуація на фронті у Запорізькій області

Російські блогери стверджували, що війська РФ нібито відкрили новий напрямок атаки біля Нестерянки (на захід від Роботиного), ймовірно, маючи на увазі нещодавні наступальні операції росіян біля Новоандріївки та Щербаків (обидва на захід від Роботиного).

Майже рік російські окупанти намагаються захопити населений пункт Роботине у Запорізькій області. На сьогодні це – сіра зона, звідки українські військові вивезли все цивільне населення. Попри заяви про певні просування окупантів, Роботине залишається під контролем українських військових.

Про це Inform.zp.ua розповів військовий 15 бригади Кара-Даг Нацгвардії, який знаходиться на Запорізькому напрямку.

Кара-Даг
Фото Inform.zp.ua

«На Запорізькому напрямку ситуація складна, але контрольована. Окупанти майже рік намагаються захопити Роботине, проте українські сили оборони стримують окупантів. Населений пункт під вогневим контролем. Але ситуація не стабільна – лінія фронту коливається у різні сторони як гойдалки», – говорить військовий.

У суботу, 1 червня, у Запоріжжі протягом дня міські служби усували наслідки обстрілу. Зокрема комунальники «Запоріжремсервісу» та волонтери «Добробату» «закривали» OSB вибиті вікна у квартирах та під’їздах постраждалих багатоповерхівок.

Комунальники ліквідують наслідки обстрілу у Запоріжжі
Комунальники ліквідують наслідки обстрілу у Запоріжжі

На цей час «закрито» вікна у 68 багатоповерхівках. Використано понад 110 листів OSB з міського резерву. Також надано роз’яснення щодо ремонту балконів та лоджій.

У разі надходження нових заявок роботи також виконуватимуться. Також «закрито» вікна у трьох постраждалих навчальних закладах.

Вночі 1 червня російські військові в черговий раз завдали удари по Дніпровській гідроелектростанції у Запоріжжі. Рух греблею перекрити. Після російських атак ДніпроГЕС в критичному стані.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону.

«Наразі у критичному стані перебуває ДніпроГЕС. Не йдеться навіть про виробництво електроенергії. Наразі повністю перекрито рух з лівого берега на правий, тож мешканці обмежені в трафіку», – розповів Іван Федоров.