Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Майже у 70 багатоповерхівках у Запоріжжі «закрили» вибиті вікна

Майже у 70 багатоповерхівках у Запоріжжі «закрили» вибиті вікна

Майже у 70 багатоповерхівках у Запоріжжі «закрили» вибиті вікна

Комунальники ліквідують наслідки обстрілу у Запоріжжі

У суботу, 1 червня, у Запоріжжі протягом дня міські служби усували наслідки обстрілу. Зокрема комунальники «Запоріжремсервісу» та волонтери «Добробату» «закривали» OSB вибиті вікна у квартирах та під’їздах постраждалих багатоповерхівок.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

На цей час «закрито» вікна у 68 багатоповерхівках. Використано понад 110 листів OSB з міського резерву. Також надано роз’яснення щодо ремонту балконів та лоджій.

У разі надходження нових заявок роботи також виконуватимуться. Також «закрито» вікна у трьох постраждалих навчальних закладах.

Загалом від вчорашнього обстрілу постраждала 81 багатоповерхівка, вибито вікна у квартирах та під’їздах, пошкоджено балкони та лоджії.

До роботи, для допомоги мешканцям постраждалих будинків було залучено 125 людей та 25 одиниць техніки. Зокрема фахівці міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, робітники комунальних підприємств «Запоріжремсервіс», «ЕЛУАШ», «Титан», «Запоріжміськсвітло», «Запоріжелектротранс», «Водоканал».

Запоріжці, чиє житло  отримало пошкодження внаслідок обстрілу можуть отримати державну допомогу на його ремонт по програмі єВідновлення. Як подати заявку – за посиланням.

Нагадаємо, російський військовий блогер стверджував, що за останній тиждень російські війська просунулися на відстань до двох кілометрів в районі Малої Токмачки і що нещодавно російські війська захопили кілька укріплень в невстановлених районах на Запорізькому напрямку. Хоча ISW не виявила підтвердження цим заявам.

Російські окупаційні війська нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Вони поцілили по одному із об’єктів енергетичної інфраструктури. Люди не постраждали.

Також пошкоджені понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери.

У Запоріжжі тимчасово перекрили рух через Дніпровську ГЕС. Транспорт пускають в обʼїзд через Арковий міст та Нові мости. За декілька годин його можуть відновити для легкового транспорту.

Під час російської ракетної атаки 1 червня постраждали енергооб’єкти в п’яти областях України, зокрема в Запорізькій. Наслідки удару росіян уточнюються.

 Авіаційні ракети Х-59 та Х-69 запускали з окупованої Запорізької області.

В ніч на 1 червня українські захисники знищили 10 БпЛА “Shahed-136/131”, 2 БпЛА розвідувального типу, 2 керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 3 крилатих ракети Х-101/555.