Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Экология » Минулий лютий відзначився рекордами

Минулий лютий відзначився рекордами

Минулий лютий відзначився рекордами

Минулий лютий відзначився рекордами

Середня температура повітря в третю декаду останнього місяця зими перевищувала норму на 6-8 градусів. А внаслідок інтенсивного наростання тепла у дерев клену відмічено початок руху соків, – повідомляє запорізький обласний Центр з гідрометеорології.

«На території області спостерігалась аномально тепла з опадами погода. Середня за декаду температура повітря становила 3-5 тепла. У минулому році в цей період було на 5-6 градусів  холодніше. Максимальна температура у денні години, на більшій частині території області, підвищувалась до 13-17°тепла, у м. Бердянську – до 8 тепла, поверхня грунту при цьому нагрівалась до 16-28º», – наводить вражаючі дані запорізький Центр.

Цікаво, що у найбільш холодні ночі мінімальна температура повітря, на більшій частині території знижувалась до 1-3о морозу, місцями у Приазов′ї – до 1-2⁰ тепла.

Опади у вигляді дощу та мокрого снігу спостерігались на всій території області упродовж лише 2-3 днів.

Нагадаємо, Запоріжжя приєднається до всеукраїнського флешмобу «100 млн дерев в Україні за добу». Флешмоб запланували на 20 березня. Мета заходу полягає у відновленні природних ресурсів країни. Також привернення уваги громадськості до глобальних екологічних проблем.