Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Cпорт » У Запоріжжі відбулися всеукраїнські змагання «Лава на лаву» – ВІДЕО

У Запоріжжі відбулися всеукраїнські змагання «Лава на лаву» – ВІДЕО

У Запоріжжі відбулися всеукраїнські змагання «Лава на лаву» – ВІДЕО

2 червня у центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай» відбулися всеукраїнські змагання «Лава на лаву». У турнірі брали участь наймолодші учасники та вихованці школи «Спас». Саме вони перші відкрили змагання.

Протиборство відбувалося між учнями школи Спас «Воля» та Спас «Яр», яке завершилося нічиєю та братанням. Братання – це найважливіша лава в цих змаганнях, в якій всі учасники цієї гри братуються і показують тим самим повагу один до одного.

Наступними на поле вийшли 15 – 16 річні козачата і козачка. Змагання відбувалися між Спас «Хорти» та Спас «Сила». Останні у першому ж сході показали свою силу та непереможність – усі три сходи завершились перемогою Спас «Сила».

В рамках змагань на сцені виступила заслужена артистка України Інна Гапон, а також її учениці, які вразили своїми голосами всіх присутніх.

«Вже стало доброю традицією щороку на початку червня збиратися в «Дубовому гаю» для того, щоб провести прекрасні змагання «Лава на лаву». Сьогодні, виходячи на цей ринг, ви підкреслюєте те, що традиції українського козацтва в Запоріжжі шануються і зберігаються. Головне, що є у вашій боротьбі – ви відчуваєте плече один одного, а після бою ви всі братаєтесь, і саме так  повинно відбуватися у нас на Україні», – підкреслила заступник голови  Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко.

У змаганнях брали участь команди Дніпра, Січеславщини, Запоріжжя і Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – Спас «Кремінь».  Результати змагань визначив головний суддя – Константин Рижов.

Грамотою всеукраїнською федерацією «Спас» за третє місце  серед козачат на чемпіонаті України з українського рукопашу здобувають нагороду збірна «Яр»  та «Хорти». Друге місце серед козачат посіла команда Спас «Сила» , а перше – команда «Воля».

Третє місце на чемпіонаті Україна серед молодиків посіла команда «Сокіл. Кремінь». Друге місце виборола команда Спас «Хорти», і перше, переможне місце, посіла команда Спас «Сила».

Третє місце на чемпіонаті України серед дорослих виборола команда академії поліції, друге – команда Запорізької області. Переможцями стала команда Дніпра. 

Відео, текст – Аліна Бєломийцева