Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Экология » Врожай персиків цього року в регіоні під загрозою

Врожай персиків цього року в регіоні під загрозою

Врожай персиків цього року в регіоні під загрозою

Врожай персиків цього року в регіоні під загрозою

В Запорізькій області виявлено пошкодження бруньок цього плодового дерева. Раніше садівники боялися сильних морозів, або перепадів тепла і холоду в березні, що позначалось на плодових деревах.

Цього року на врожайності персика позначиться аномальне тепло. В наслідок теплої зими спори грибків збереглися ще з вегетаційного періоду, – повідомляє запорізький обласний Центр з гідрометерології.   

«За даними відрощування  гілок плодових культур, взятих агрометеорологами, у зразках було виявлено пошкодження бруньок персика у 93% випадків від грибкового захворювання (клястероспоріоз)», – йдеться у декадному звіті.

Проте підткреслюється, що загалом загрозливих явищ для перезимівлі озимих культур та плодових дерев не спостерігалось. А місцями у південних районах запорізької області на 2.5-3 тижні раніше звичайних строків відбулося відновлення вегетації озимої пшениці. Готуємося збирати по кілька врожаїв, – радіють аграрії.

Нагадаємо, запорожанка Тетяна Кузьмук виростила вдома рідкісний екзотичний фрукт – мушмулу. З давніх часів фрукт культивували в Японії. Звідси і пішла назва. Плоди мушмули можна не тільки їсти, а також використовувати в косметичних цілях.