Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » LIFESTYLE » «Моніторинг повітря: як захистити себе від забруднювачів» – Екофорум-2019

«Моніторинг повітря: як захистити себе від забруднювачів» – Екофорум-2019

«Моніторинг повітря: як захистити себе від забруднювачів» – Екофорум-2019

Протягом третього дня запорізького Екофоруму відбувся фінальний етап всеукраїнського студентського професійного творчого конкурсу проектів з екологічного та енергетичного менеджменту.

Організаторами цього конкурсу є Міністерство освіти і науки України, а також Запорізький національний університет. Координатором стала Людмила Бухаріна.

Також була проведена лекція на тему: « Організація проведення моніторингу довкілля згідно вимог Директив ЄС». Спікером цієї лекції став Євгеній Варламов:

Головна ціль – це підвищення біологічної продуктивності Азовського моря шляхом створення штучних прибережних морських рифових біоценозів. По-перше, на основі наукових рекомендацій визначаються матеріал і види конструкцій рифів, проводиться їх встановлення та експлуатація на обраних ділянках акваторії; по-друге, на основі оцінки результатів відтворення бичків визначається їх запаси та обсяги можливого щорічного використання, а також терміни і знаряддя лову; по-третє, розробляються і реалізуються пропозиції щодо зміни потужності рифа, використання нових матеріалів і конструкцій.

Публічну дискусію «Моніторинг повітря: як отримати дані про забруднення і як себе захистити?», яку поділили на три блоки.

Перший блок присвятили здоров’ю, де розглядалися конкретні факти, вплив забруднення на здоров’я людей. Другий блок – моніторингу, розвитку мережі громадського моніторингу і на скільки ми можемо довіряти цим даним. Третій блок – це еко-лобізм, де розглядалися  компанії або процеси, які присвячені забрудненню повітря і на скільки вони є ефективними.

Валерій Еделєв зазначив, що ключовим є все ж таки діалог:

Ми дуже раді, що  на нашому Екофорумі беруть участь багато громадських організацій, яким не байдуже наше місто.  Проблема повітряного басейну виникла не вчора. Вона дісталася нам із минулого століття, яку треба вирішувати разом і не за один день.

Текст, фото – Аліна Бєломийцева