Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Магнітні бурі будуть 10 червня: що це означає для запоріжців

Магнітні бурі будуть 10 червня: що це означає для запоріжців

Магнітні бурі будуть 10 червня: що це означає для запоріжців

Ілюстративне фото

Завтра, 10 червня, очікується магнітна буря силою в 6 балів. Деякі запоріжці можуть відчувати головний біль та слабкість.

Такі дані оприлюднили на сайті Meteoagent.

Наразі прогнозують магнітні бурі силою в 6 балів. Водночас прогноз постійно оновлюється, тож не виключено, що можуть бути деякі зміни. Магнітні бурі можуть мати вплив на самопочуття людини. Це може бути головний біль, безсоння, втома, роздратованість та зміни в емоційному стані.

Магнітні бурі будуть 10 червня: поради як допомогти собі
Прогноз магнітних бурь. Скріншот: Meteoagent

В таки періоди для кращого самопочуття варто дотримуватися стандартних правил здорового способу життя: достатній сон, здорове харчування, пити більше води та менше стресувати. Водночас санітарний лікар Володимир Папач в матеріалі “Суспільного” дав такі поради:

  • відмовитися від шкідливих звичок (куріння, вживання алкоголю);
  • налагодити збалансоване харчування, щоб воно включало усі необхідні корисні речовини, вітаміни та мінерали;
  • регулярно робити зарядку;
  • більше гуляти на свіжому повітрі;
  • спати не менше 8 годин на добу (як мінімум, у дні погодних катаклізмів);
  • уникати стресових ситуацій, контролювати свій емоційний стан;
  • робити дихальні практики;
  • пити трав’яний чай тощо.

При цьому в МОЗ наголошують не займатися самолікуванням та звертатися до лікаря при поганому самопочутті. Адже деякі симптоми, які приписують впливу магнітних бурь, можуть бути спровоковані іншими процесами в організмі.


Нагадаємо, що 10 травня Землю накрила потужна магнітна буря, яка триватиме три дні. Є деякі поради, які допоможуть вберегтися запоріжцям.

Деякі дослідження підтверджують зв’язок між магнітними бурями та самопочуттям, в той час, як інші намагаються розуміти ці зв’язки краще. В будь-якому випадку, індивідуальна реакція на магнітні бурі може відрізнятися, тому важливо приділяти увагу власному самопочуттю.