Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Хто з українців за кордоном має приїхати до ТЦК: роз’яснення Міноборони

Хто з українців за кордоном має приїхати до ТЦК: роз’яснення Міноборони

Хто з українців за кордоном має приїхати до ТЦК: роз’яснення Міноборони

Мобілізація в Україні

У Міністерстві оборони уточнили, хто з українців, які перебувають за кордоном, має особисто прибути до ТЦК та СП. Для цього вони мають повернутися на батьківщину.

В ефірі телемарафону речник Міноборони України Дмитро Лазуткін заявив, що деякі громадяни, які перебувають за кордоном та оновили військово-облікові дані через додаток “Резерв”, все одно повинні будуть з’явитися у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

За його словами, йдеться про тих українців, яким після оновлення даних було надано статус “У розшуку”.

“Передусім тим, хто застосунок “Резерв+” скачав, але там статус “У розшуку” з’явився і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місті, а в іншому не стала. Або не стала взагалі – виїхала, коли їй ще не було 17 років, а от зараз прийшов час. І так далі. Є низка причин”, – пояснив Дмитро Лазуткін.

Він зазначив, що у Міноборони розуміють, що далеко не всі такі українці приїдуть додому лише для того, щоб оновити військово-облікові дані. Спікер Міноборони вважає, що мало хто з них зрештою опиниться в українській армії.

“Але нагадаю, що ті українці, які знаходяться за кордоном, вони так чи інакше залишаються нашими громадянами, і відповідне законодавство на них розповсюджується”, – заявив Лазуткін.

Нагадаємо, військовозобов’язаним українцям надано час на оновлення військово-облікових даних до 16 липня. Після цього щодо них можливі штрафні санкції.

Раніше ми писали, що нещодавно окупанти просунулися біля села Роботине, це підтверджують геолокаційні кадри. Позиційні бої продовжуються на Запорізькому напрямку.

На Запорізькому напрямку українські бійці виявили укріплені позиції окупантів. Туди відправили наземний дрон-камікадзе із вибуховим зарядом.

Майже рік російські окупанти намагаються захопити населений пункт Роботине у Запорізькій області. На сьогодні це – сіра зона, звідки українські військові вивезли все цивільне населення. Попри заяви про певні просування окупантів, Роботине залишається під контролем українських військових.

Російські окупаційні війська нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Вони поцілили по одному із об’єктів енергетичної інфраструктури. Люди не постраждали.

Також пошкоджені понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери.

У Запоріжжі тимчасово перекрили рух через Дніпровську ГЕС. Транспорт пускають в обʼїзд через Арковий міст та Нові мости. За декілька годин його можуть відновити для легкового транспорту.

Під час російської ракетної атаки 1 червня постраждали енергооб’єкти в п’яти областях України, зокрема в Запорізькій. Наслідки удару росіян уточнюються.