Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Корупція » На Запоріжжі працівниці комунальної лікарні викрали 28 млн гривень

На Запоріжжі працівниці комунальної лікарні викрали 28 млн гривень

На Запоріжжі працівниці комунальної лікарні викрали 28 млн гривень

Фото: Нацполіція Запорізької області

В Оріхові Запорізької області шість працівниць комунальної лікарні викрали з бюджету 28 млн гривень. Жінки нараховували завищену заробітну плату працівникам.

Про це повідомляє Нацполіція Запорізької області.

За даними слідства, головна бухгалтерка лікарні організувала корупційну схему з п’ятьма спільницями. Посадовиці нараховували завищену заробітну плату працівникам медзакладу, які не декларували майно. Своїми махінаціями жінки завдали збитків лікарні та бюджету громади на 28 млн гривень.

Під час досудового розслідування поліція провела 20 обшуків в оселях та робочих місцях фігуранток й інших працівників лікарні. Правоохоронці знайшли та арештували 115 тисяч доларів, 26 тисяч євро, 85 тисяч гривень.

На Запоріжжі працівниці комунальної лікарні викрали 28 млн гривень
Фото: Нацполіція Запорізької області

Наразі жінкам обирають запобіжні заходи. Всім шістьом фігуранткам повідомлено підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Посадовицям може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади.


Нагадаємо, що міський голова однієї з громад Запорізької області розтратив півмільйона гривень, які мали піти на будівельні матеріали. Посадовець перерахував кошти третім особам.

В Запоріжжі жінка, яка обіймала посаду землевпорядника, за 50 тисяч доларів хотіла віддати землю під будівництво спортивного комплексу. Вона взяла на себе обов’язки “вирішити питання” з міською радою.

Працівник Територіального сервісного центру за грошову винагороду допомагав отримувати водійські посвідчення. Щомісячний дохід чоловіка за цією схемою складав 170 тисяч гривень.