Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Урожай під вогнем: як працюють запорізькі аграрії

Урожай під вогнем: як працюють запорізькі аграрії

Урожай під вогнем: як працюють запорізькі аграрії

урожай

Запорізькі аграрії – герої сучасності, які вирощують хліб біля лінії фронту під обстрілами. Якщо поїхати до Оріхова чи Гуляйполя, з обох боків видно поля з урожаєм, який через лічені місяці стане хлібом.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Наразі питання розмінування полів не стоїть. Територія, де ведуться сільгоспроботи, не була замінована.

Як зазначає очільник регіону, за потреби, ДСНС оперативно знешкоджує ворожі снаряди на полях. Наразі аграріями обробляється 95% територій, підконтрольних Україні. 

«Запорізька область зараз у складній логістичній ситуації. До найближчих портів – 600-800 км. Це впливає на вартість збіжжя, яке так важко вирощують наші аграрії», – повідомив Іван Федоров.

Нагадаємо, окупанти завдали артилерійського удару по Малій Токмачці Запорізької області. В цей час на подвір’ї свого будинку перебував 74-річний чоловік. Місцевий житель загинув на місці, а вибуховою хвилею та уламками пошкодило оселю.

Раніше ми писали, що вчора ввечері, 22 травня, надійшло повідомлення, що на річці Дніпро у Запоріжжі потонув чоловік. На місці рятувальники встановили, що на відстані 5 м від берега у воді знаходиться тіло людини.

У Запоріжжі державна компенсація за зруйноване житло погоджена 440 власникам на загальну суму понад 26,7 млн грн.

Щоденно армія РФ обстрілює Запорізьку область по 200, 300, а то й 400 разів. У планах облавної влади – створити у Запорізькій області єдиний центр реабілітації для військових та цивільних.

Також стало відомо, що у ніч на 22 травня в межах Запорізької області вдалося збити ударні БПЛА росіян типу «Shahed-131/136». Їх запускали із районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф та території тимчасово окупованого Криму.

Російські військові завдали ракетного удару по Запоріжжю 21 травня. Також під обстрілом опинилися міста і села Пологівського та Василівського районів. Обійшлося без жертв.