Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Армія РФ посилює атаки безпілотників на Запоріжжі: є жертви

Армія РФ посилює атаки безпілотників на Запоріжжі: є жертви

Російські війська здійснюють 400-450 обстрілів Запорізької області на день, все частіше використовуючи БПЛА замість артилерії, що призводить до жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових будинків.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

“Ми бачимо, що останніми тижнями армія РФ завдає не менше ніж 400-450 ударів по території Запорізької області на добу. Не виключенням став і вчорашній день. Окупанти завдали майже 400 ударів, зруйнували чергові десятки, а якщо бути точним – 22, цивільних будинки і вбили одну людину. Цивільна людина, яка поралася просто в себе на городі в Пологівському районі, і ворог своєю артилерію поціливів прямо по цивільному будинку, де знаходився 74-річний чоловік”, – сказав Іван Федоров.

Він додав, що наразі спостерігається тенденція, що у відсотковому вираженні кількість артилерії зменшується, а кількість БпЛА збільшується.

“Тож сьогодні це вже приблизно 60 на 40. 60% – артилерія, 40% – БпЛА. Але також динаміка йде до збільшення БпЛА по атаках по території Запорізької області”, – додав Іван Федоров.

Нагадаємо, окупанти завдали артилерійського удару по Малій Токмачці Запорізької області. В цей час на подвір’ї свого будинку перебував 74-річний чоловік. Місцевий житель загинув на місці, а вибуховою хвилею та уламками пошкодило оселю.

Раніше ми писали, що вчора ввечері, 22 травня, надійшло повідомлення, що на річці Дніпро у Запоріжжі потонув чоловік. На місці рятувальники встановили, що на відстані 5 м від берега у воді знаходиться тіло людини.

У Запоріжжі державна компенсація за зруйноване житло погоджена 440 власникам на загальну суму понад 26,7 млн грн.

Щоденно армія РФ обстрілює Запорізьку область по 200, 300, а то й 400 разів. У планах облавної влади – створити у Запорізькій області єдиний центр реабілітації для військових та цивільних.

Також стало відомо, що у ніч на 22 травня в межах Запорізької області вдалося збити ударні БПЛА росіян типу «Shahed-131/136». Їх запускали із районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф та території тимчасово окупованого Криму.

Російські військові завдали ракетного удару по Запоріжжю 21 травня. Також під обстрілом опинилися міста і села Пологівського та Василівського районів. Обійшлося без жертв.