Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Запоріжжяобленерго закликає економити світло: 23 травня можуть вимкнути додаткові черги

Запоріжжяобленерго закликає економити світло: 23 травня можуть вимкнути додаткові черги

Запоріжжяобленерго закликає економити світло:  23 травня можуть вимкнути додаткові черги

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

Укренерго зменшило ліміти споживання електроенергії в Запорізькій області. Тому запоріжців закликають економити світло.

Про це повідомляє  ПАТ “Запоріжжяобленерго”.

“До 24:00 23 травня НЕК “Укренерго” зменшило ліміти споживання електроенергії по Запорізькій області. Наразі потреби у коригуванні укладених напередодні графіків погодинних відключень немає – з 16:00 до 20:00 за планом погашається ІІ черга”, – йдеться в повідомлені.

Наразі після 20:00 для інших черг відключення застосовувати не планують. Водночас енергетики закликають запоріжців економити світло, адже може виникнути потреба у відключенні додаткових черг споживачів.


Нагадаємо, що сьогодні, 23 травня, у Запорізькій області з 08.00 до 20.00 триватимуть графіки погодинних відключень.

08:00 – 12:00 – п’ята черга

12:00 – 16:00 – перша черга

16:00 – 20:00 – друга черга.

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запорізькій області 20 травня з 18:00 до 24:00 для населення та промислових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень. Їх можуть застосовувати у разі перевищення лімітів споживання.

16 травня в Запоріжжі застосували погодинні відключення світла для першої, другої та третьої черги. Проте наразі немає точної інформації, коли застосують обмеження для четвертої, п’ятої та шостої черги.

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

За словами голови правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького, потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні. І це, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці. Вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців – і влітку, і восени та взимку.