Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Запоріжжяобленерго розповіли, коли в Запоріжжі будуть вимикати другу половину черг

Запоріжжяобленерго розповіли, коли в Запоріжжі будуть вимикати другу половину черг

Запоріжжяобленерго розповіли, коли в Запоріжжі будуть вимикати другу половину черг

Ілюстративне фото

Сьогодні, 16 травня, в Запоріжжі застосували погодинні відключення світла для першої, другої та третьої черги. Проте наразі немає точної інформації, коли застосують обмеження для четвертої, п’ятої та шостої черги.

Про це повідомила речниця ПАТ “Запоріжжяобленерго” Зореслава Цупренко.

За словами Зореслави Цупренко, ситуація в енергосистемі стрімко змінюється. Тому наразі невідомо, чи доведеться застосовувати обмеження для 4-ї, 5-ї та 6-ї черги.

“Залежить від того, чи будуть нам на завтра доведені ліміти. Якщо не буде лімітів, то сенсу погашати інші черги не буде. Наразі ситуація змінюється дуже динамічо, все залежить від того, який буде стан енергосистеми. Ми обов’язково, при укладанні графіків, враховуємо принцип черговості, аби не виходило так, що все навантаження на себе беруть споживачі лише якоїсь частини з черг. Задіяні будуть всі”, – каже речниця “Запоріжжяобленерго”.


Раніше ми писали, що в Запоріжжі введені стабілізаційні графіки з відключення електроенергії для всіх категорій споживачів, включаючи населення.

На сьогодні на території міста діють три черги погодинних відключень електроенергії. З переліком житлових будинків, які входять до кожної з них, можна ознайомитися на офіційному сайті “Запоріжжяобленерго”.

Режим роботи графіків наступний:

  •  06:00 – 10:00 – перша черга;
  • 10:00 – 16:00 – відключень не передбачається;
  • 16:00 – 20:00 – друга черга;
  • 20:00 – 24:00 – третя черга.

Також ми писали, що 15 травня для промислових споживачів у Запорізькій області вводять аварійні відключення електроенергії. Вони не зачіпатимуть звичайних побутових споживачів.