Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Відеокамери з розпізнаванням облич хочуть встановити в Запоріжжі: навіщо це роблять

Відеокамери з розпізнаванням облич хочуть встановити в Запоріжжі: навіщо це роблять

У Запоріжжі незабаром на вулицях можуть з’явитися 500 відеокамер із розпізнаванням обличь. Їх встановлять для виявлення злочинців і диверсантів, які коригують російські удари.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Правоохоронцям буде легше виявляти злочинців і диверсантів, які коригують російські удари по місту.

“Розуміємо: за кожним прильотом стоїть конкретне прізвище та ім’я. Будемо діяти на випередження”, – зазначив Федоров.

Також очільник області серед своїх планів на 2024 рік озвучив облаштування 100 зупинок-укриттів, де люди матимуть безпечні місця від уламків ворожих ракет.

Нагадаємо, з листопада 2023 року в центрі Запоріжжя стоїть модульне укриття, яке побудовано бізнесом без залучення бюджетних коштів, однак його досі не відкрили.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на вулицях Запоріжжя планують встановити додаткові камери відеоспостереження. Це пов`язано з безпековою ситуацією у прифронтовому місті.

Сучасні технології дозволять робити аналітику, а не обмежуватись лише моніторингом. Такі камери дозволять швидше розкривати злочини, знаходити людей, які є в розшуку.