Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Електронні черги до ТЦК: що зміниться для запоріжців

Електронні черги до ТЦК: що зміниться для запоріжців

Електронні черги до ТЦК: що зміниться для запоріжців

Мобілізація

В Україні запущено електронну чергу в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Це нововведення дозволить військовозобов’язаним громадянам, які хочуть оновити свої облікові дані, зробити це онлайн, не виходячи з дому. Тому важливо знати, коли система запрацює.

Докладніше про те, коли запустять і як працюватимуть електронні черги до ТЦК, під час телемарафону розповіла заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко.

Дана система зараз перебуває на стадії тестування у 19 ТЦК та СП, проте планується розширити доступність цієї послуги на всій території країни.

“Резерв+” ми запустили також електронну чергу до ТЦК та СП. Вона вже тестується, це власне загальнонаціональний бета-тест. 19 ТЦК та СП до нас приєдналися”, – повідомила Катерина Чорногоренко.

За словами чиновниці, електронна черга буде корисною для громадян, які планують оновити свої дані лише у ТЦК, але не бажають витрачати час у живій черзі. Тепер такі люди зможуть зареєструватись у черзі онлайн.

“Ми продовжуємо цю роботу і вже потім підключимо всі ТЦК для того, щоб це було доступно по всій Україні та було зручно абсолютно для всіх громадян”, – додала Катерина Чорногоренко.

Як працює електронна черга:

  • Зареєструватись в електронній черзі можна на сайті https://q.mod.gov.ua/registration-place
  • При реєстрації необхідно вибрати ТЦК та СП, у якому ви хочете оновити дані, а також вказати дату та час візиту.
  • Після реєстрації ви отримаєте електронне підтвердження з номером вашої черги.
  • У день та час вашого візиту вам необхідно прийти до обраного ТЦК та СП та звернутися до адміністратора.
  • Адміністратор перевірить вашу реєстрацію та направить до потрібного фахівця.

Також електронна черга у ТЦК сприятиме покращенню організації процесу обслуговування громадян, роблячи його зручнішим та ефективнішим.

Нагадаємо, чоловіки призовного віку, яким дозволений виїзд за межі України, повинні надати військово-облікові документи при перетині кордону. Прикордонники не будуть перевіряти, чи оновлені у них військово-облікові дані.

Як повідомлялося, Департамент адміністративних послуг міської ради нагадує, що оновити свої дані необхідно протягом 60 днів! Для цього також можна скористатися мобільним додатком для військовозобов’язаних «Резерв+».

Нагадаємо, після набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК, ЦНАПі або електронному кабінеті. Ті ж чоловіки, які раніше були визнані обмежено придатними, обов’язково мають з’явитися до ТЦК і повторно пройти медичну комісію.

Як повідомлялося, законопроєкт передбачає, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які раніше пройшли ВЛК і отримали статус “обмежено придатний”, тепер мають повторно пройти ВЛК. У документі йдеться про те, що для цього таким особам відводиться до 9 місяців.