Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Чи будуть випускати чоловіків за кордон без оновлених військових даних – що робити запоріжцям

Чи будуть випускати чоловіків за кордон без оновлених військових даних – що робити запоріжцям

Чи будуть випускати чоловіків за кордон без оновлених військових даних – що робити запоріжцям

Кордон України / Граница Украины

Чоловіки призовного віку, яким дозволений виїзд за межі України, повинні надати військово-облікові документи при перетині кордону. Прикордонники не будуть перевіряти, чи оновлені у них військово-облікові дані.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

“Нас не цікавить будь-який штрих-код чи ще щось. Нам важливо наявність військово-облікового документа, у тому числі в усіх, у кого на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, і з відповідною відміткою”, – сказав він.

Речник нагадав, що чоловіки, у яких є троє і більше неповнолітніх дітей, підпадають під відстрочку від призову до армії. Важливо для перетину кордону, щоб наявність відстрочки була зафіксована у військово-обліковому документі.

“Я також раджу всім, щоб вони цікавилися, чи внесені їхні дані до системи “Оберіг”. Ще з вересня між Державною прикордонною службою та Міністерством оборони діє такий інформаційний взаємообмін. Представники ТЦК можуть користуватися певною інформацією, яка є в базах даних ДПСУ, прикордонники можуть перевірять осіб за цією системою призовників та військовозобов’язаних”, – пояснив Андрій Демченко.

Нагадаємо, в Україні офіційно набув чинності новий закон про мобілізацію. Всім військовозобов’язаним потрібно оновити облікові дані протягом 60 днів, тобто до 16 липня.

Як повідомлялося, Департамент адміністративних послуг міської ради нагадує, що оновити свої дані необхідно протягом 60 днів! Для цього також можна скористатися мобільним додатком для військовозобов’язаних «Резерв+».

Нагадаємо, після набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК, ЦНАПі або електронному кабінеті. Ті ж чоловіки, які раніше були визнані обмежено придатними, обов’язково мають з’явитися до ТЦК і повторно пройти медичну комісію.

Як повідомлялося, законопроєкт передбачає, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які раніше пройшли ВЛК і отримали статус “обмежено придатний”, тепер мають повторно пройти ВЛК. У документі йдеться про те, що для цього таким особам відводиться до 9 місяців.