Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Скільки запоріжців оновили дані в ТЦК: як це зробити

Скільки запоріжців оновили дані в ТЦК: як це зробити

Скільки запоріжців оновили дані в ТЦК: як це зробити

Резерв+. Ілюстративне фото

Станом на 20 травня 115 військовозобов’язаних запоріжців оновили дані для реєстру. Це можна зробити в ЦНАП, ТЦК або у застосунку Резерв+.

Про це розповіла директорка департаменту надання адмінпослуг Запорізької міськради Наталя Мила.

В Центрах надання адміністративних послуг Запоріжжя вже зареєстрували 115 заяв військовозобов’язаних містян, які прийшли оновити дані.

Що треба мати при собі для оновлення даних в ЦНАП:

  • ідентифікаційний код;
  • паспорт;
  • номер телефону, для підтвердження заявки.

Наталя Мила додала, що є можливість оновити дані через ТЦК та СП і в застосунку “Резерв+“.


Нагадаємо, що Центри надання адміністративних послуг у Запоріжжі працюватимуть з 9:00 до 16:45. Військовозобов’язані можуть оновити там свої облікові дані.

Після набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК, ЦНАПі або електронному кабінеті. Ті ж чоловіки, які раніше були визнані обмежено придатними, обов’язково мають з’явитися до ТЦК і повторно пройти медичну комісію.

Як повідомлялося раніше, законопроєкт передбачає, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які раніше пройшли ВЛК і отримали статус “обмежено придатний”, тепер мають повторно пройти ВЛК. У документі йдеться про те, що для цього таким особам відводиться до 9 місяців.

18 травня цього року почав діяти новий закон про мобілізацію. Частина ухвалених змін стосується безпосередньо медичної системи.

Хто має право на відстрочку:

  • люди з інвалідністю або ті, хто, згідно з висновком ВЛК, є непридатним за станом здоров’я;
  • ті, хто доглядають за хворими членами своєї родини, якщо немає інших родичів або ж за батьками чоловіка чи дружини, якщо вони самі не можуть здійснювати про себе подбати;
  • ті, хто має чоловіка чи дружину з І, ІІ чи ІІІ групою інвалідності за умови, якщо вона набута внаслідок певних захворювань;
  • студенти, які здобувають рівень освіти, що є вищим за попередній.