Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Росіяни вже тричі “окупували” Роботино”: Плетенчук про ситуацію на фронті

“Росіяни вже тричі “окупували” Роботино”: Плетенчук про ситуацію на фронті

“Росіяни вже тричі “окупували” Роботино”: Плетенчук про ситуацію на фронті

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук

В російських медіа за останні тижні вже декілька разів з’являлася інформація про нібито “захоплення Роботиного”. Проте росіяни й досі не контролюють населений пункт.

Про це повідомив начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук під час телемарафону.

За його словами, втрат позицій ЗСУ в районі населеного пункту Роботине не було, хоча росіяни посилили стиск на цій ділянці, продовжуючи безрезультатно штурмувати село.

Спікер зауважує, що росіяни протягом кількох останніх тижнів щонайменше вже тричі заявляли про нібито взяття Роботиного.

“Воно прострілюється фактично наскрізь, з обох боків. Але вони його не зайняли. Тому ця інформація дійсності не відповідає. Принаймні воно точно знаходиться під нашим вогневим контролем. Це як мінімум. І росіян там нема так само”, — сказав Плетенчук.

Що відбувається на Запорізькому фронті:

На Запорізькому напрямку ситуація незмінна, а Роботине під контролем України. Українські військові взяли в полон окупанта, який розповів навіщо росіяни запустили фейк про Роботине.

У Запорізькій області у напрямку Роботино та Гуляйполя є просування російських військ. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.