Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Міжнародну посилку із Запоріжжя до Канади затримали на митниці: в ній були молюски віком в 149 мільйонів років

Міжнародну посилку із Запоріжжя до Канади затримали на митниці: в ній були молюски віком в 149 мільйонів років

Міжнародну посилку із Запоріжжя до Канади затримали на митниці: в ній були молюски віком в 149 мільйонів років

Київська митниця/Facebook

Із Запоріжжя намагалися незаконно вивезти прадавні скам’янілості в міжнародній посилці до Канади. Її затримали та не пропустили через кордон митники.

Про це у Facebook повідомляє Київська митниця.

В посилці відправляли 52 рештки скам’янілих істот — молюски віком 145-149 млн років, які мають культурну та наукову цінність. Але їх задекларував відправник як декорації для акваріума.

Київська митниця/Facebook

“Як визначили фахівці, скам’янілі істоти — це поліровані молюски (амоніти), оригінальні фосилії (інакше — скам’янілості) різних родів, які існували ще за юрського періоду: Vergatites virgatus (Boch.), Cosmoceras sp., Acantoceras sp., Cardioceras sp. тощо”, — йдеться у повідомленні митниці.

На вивезення культурних цінностей за кордон потрібне відповідне свідоцтво Міністерства культури України, якого не було у відправника. Тож знахідки вилучили й направили на експертизу до Національного науково-природничого музею України.

Читайте також на цю тему:

В Музейних студіях “Місто за порогами” оновилась виставка артефактів. Там представили 80 знахідок, які виявили під час обстеження обмілілого Дніпра.

В Україні створили віртуальний музей, де показують цифрові копії мистецьких творів, викрадених, знищених чи зниклих унаслідок початку повномасштабно вторгення росії в Україну.