Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » В музеї заповідника “Хортиця” показали нову виставку артефактів (ФОТО)

В музеї заповідника “Хортиця” показали нову виставку артефактів (ФОТО)

В музеї заповідника “Хортиця” показали нову виставку артефактів (ФОТО)

Фото: Національний заповідник “Хортиця”

Вчора, 9 лютого, в Музейних студіях “Місто за порогами” оновилась виставка артефактів. Там представили 80 знахідок, які виявили під час обстеження обмілілого Дніпра.

Про це повідомив Національний заповідник “Хортиця”.

Для гостей музею виставили на розгляд такі артефакти: фрагменти ліпного посуду та давньогрецьких амфор, кинджал доби бронзи, кам’яні знаряддя праці, вістря стріл, предмети козацької зброї, браслет, ковальський молот тощо.

“Всі ці експонати, особливо керамічний матеріал античності за часів скіфської доби, засвідчують давнє і бурхливе життя в понизов’ї Дніпра, інтенсивні цивілізаційні контакти наших пращурів, що спростовує старі російсько-радянські історичні наративи про “дике поле”, яке почало залюднюватися і розвиватися лише за участі російської держави”, – стверджують фахівці заповіднику.

Виставку з атрибутами минулого нашого краю можна подивитися кожен день з 10:00 до 16:00 (окрім понеділка і вівторка). Музей знаходиться за адресою: бульвар Центральний, 3 (“Будинок взуття”, 2-й поверх).


Нагадаємо, що у Національному заповіднику “Хортиця” знову оселилися дикі кабани. Їх фото опублікували в соціальних мережах.