Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Віртуальний музей вкраденого мистецтва окупантами із Запорізької області створять в Україні

Віртуальний музей вкраденого мистецтва окупантами із Запорізької області створять в Україні

Віртуальний музей вкраденого мистецтва окупантами із Запорізької області створять в Україні

На фото: експозиція Музею вкраденого мистецтва

В Україні створили віртуальний музей, де показують цифрові копії мистецьких творів, викрадених, знищених чи зниклих унаслідок початку повномасштабно вторгення росії в Україну.

Про це розповів представник агенції креативних комунікацій Linza agency, яка втілила проєкт, Лесь Якимчук.

На сайті проєкту представлені експонати маріупольського музею Куїнджі, які російські загарбники викрали після окупації міста. Це, зокрема, оригінали ескізів Архипа Куїнджі, картини Івана Айвазовського та Миколи Дубовського.

Команда проєкту планує створювати нові «зали» з експонатами музеїв Запорізької, Сумської, Донецької, Луганської, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Київської областей та Криму.

27 жовтня відбудеться перша онлайн-екскурсія Музеєм вкраденого мистецтва. Її проведе культурологиня та артдиректорка Linza agency Олена Зенченко. Зареєструватися на екскурсію можна за посиланням.

Як писав раніше Inform.zp.ua, після перевірки фондів Комунального закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей» виявлено нестачу 3 549 предметів антикваріату орієнтовною вартістю понад 3 млн грн.