Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі затримали чоловіків, які перешкоджали мобілізації та роботі ТЦК (ФОТО)

У Запоріжжі затримали чоловіків, які перешкоджали мобілізації та роботі ТЦК (ФОТО)

У Запоріжжі затримали чоловіків, які перешкоджали мобілізації та роботі ТЦК (ФОТО)

Фото: Запорізька обласна прокуратура

У Запоріжжі затримали групу осіб, які заважали представникам ТЦК вручати повістки та дискредитували мобілізацію в Україні. Під час обшуків у їх оселях знайшли російську символіку.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура.

Група осіб в Запоріжжі займалися дискредитацією ТЦК та СП. Вони поширювали в соціальних мережах відео з фейками про мобілізацію. Чоловіки організовували зібрання, де заважали представникам ТЦК роздавати повістки громадянам.

“Перейнявшись псевдоуявленням власної “демократії” та повіривши у свою безкарність, учасники руху стали перешкоджати правоохоронним органам у боротьбі з наркозлочинністю. Під час викриття та затримання місцевих наркоділків вони умисно заважали роботі поліції з переслідування злочинців, ставши у такий спосіб на їх захист”, – йдеться в повідомлені правоохоронців.

В будинках фігурантів провели обшуки та знайшли речі з російською символікою. Під час затримання один з чоловіків намагався втекти від правоохоронців через балкон. Після чого підозрюваний розпочав бійку з поліцією.

У Запоріжжі затримали чоловіків, які перешкоджали мобілізації та роботі ТЦК
Фото: Запорізька обласна прокуратура

Слідство по справі угрупування продовжується, правопорушникам обирають запобіжний захід.


Як ми писали раніше, у Запоріжжі 11 травня невідомі особи вчинили теракт, підпаливши Шевченківський ТЦК та СП. За даним фактом ведеться розслідування.

У Запоріжжі так званий “блогер” знімав відео, де намагався спровокувати представників ТЦК та СП. Згодом автор видалив свою “творчість”, проте інформацію вже передали до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що Верховна рада України ухвалила законопроект щодо цифровізації армії. Це передбачало запуск повноцінного електронного військового обліку. Зокрема, це стосується електронного кабінету військовозобов’язаного. Стало відомо, як запоріжцям оновити дані, не відвідуючи ТЦК.

В мережі ширилася інформація про нібито “зґвалтування дівчини співробітником ТЦК”. При цьому в повідомленнях фігурували різні міста України, зокрема й Запоріжжя. Працівники ТЦК та СП наголошують, що це черговий небезпечний фейк росіян.

До українців звертаються з проханням, бути уважними та не переходити за невідомими посиланнями. Щоб зруйнувати плани росіян достатньо зберігати критичне мислення та не довіряти сумнівним джерелам.