Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » В ТЦК розповіли про новий російський фейк: як запоріжцям не потрапити на гачок

В ТЦК розповіли про новий російський фейк: як запоріжцям не потрапити на гачок

В ТЦК розповіли про новий російський фейк: як запоріжцям не потрапити на гачок

Фото: Запорізький обласний ТЦК та СП

Вчора в мережі ширилася інформація про нібито “зґвалтування дівчини співробітником ТЦК”. При цьому в повідомленнях фігурували різні міста України, зокрема й Запоріжжя. Працівники ТЦК та СП наголошують, що це черговий небезпечний фейк росіян.

Про це повідомляють в Запорізькому обласному ТЦК та СП.

Вчора на ресурсах компанії “Мета” (Facebook та Instagram) з’явилися повідомлення про нібито “зґвалтування дівчини співробітником ТЦК”. При цьому було вказано, що це відбулося в хостелі але фігурували різні міста України.

“Ворог запустив 40 платних оголошень, використовуючи географічний таргетінг – на 40 міст України. У кожному оголошенні змінена лише назва міста”, – коментує ситуацію Запорізький ТЦК.

В ТЦК розповіли про новий російський фейк
Фото: Запорізький обласний ТЦК та СП
В ТЦК розповіли про новий російський фейк
Фото: Запорізький обласний ТЦК та СП

Для привернення уваги та маніпуляції окупанти використали назву українського телеканалу “ТСН”. Хоча на сайті медіа дана новина відсутня.

Крім того росіяни додали в повідомлення посилання, за яким начебто можна переглянути відео з місця події. Проте цей лінк може вести на фішингову сторінку, де збирають інформацію про українців.

“Головне завдання територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки – забезпечення Українського війська поповненням. Ворог це розуміє та вдається до будь-яких методів заради спроб дискредитації ТЦК та СП та щоб зірвати мобілізаційні заходи”, – йдеться в дописі Запорізького ТЦК.

До українців звертаються з проханням, бути уважними та не переходити за невідомими посиланнями. Щоб зруйнувати плани росіян достатньо зберігати критичне мислення та не довіряти сумнівним джерелам.


Нагадаємо, що в Центрі стратегічних комунікацій спростували матеріали російських медіа, що нібито Україна сама готувала підрив ДніпроГЕС. Фахівці пояснюють це тим, що росія створює підґрунтя для нових терактів.

“Плануючи черговий злочин, вони заздалегідь розгортають інформаційну кампанію з метою перекласти відповідальність на Україну, а також дезорієнтувати і деморалізувати українців, налаштувавши їх проти власної держави”, – пишуть фахівці ЦСК.

Російські пропагандистські ЗМІ публікують інформацію нібито про, що ЗСУ обстріляли об’єкт критичної інфраструктури Запорізької АЕС. Меседж про те, що дії України можуть спровокувати аварію на ЗАЕС, росія просуває з того часу, як її війська захопили станцію. Саме вони неодноразово створювали на ній аварійнці ситуації.