Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » На Хортиці розклали 320 доз вакцини для диких тварин

На Хортиці розклали 320 доз вакцини для диких тварин

На Хортиці розклали 320 доз вакцини для диких тварин

Фото: Держпродспоживслужба в Запорізькій області

У Запоріжжі на території Національного заповідника «Хортиця» проводять вакцинацію хижих тварин проти сказу. Для цього по острову розкидали 320 приманок з вакциною всередині.

Про це повідомили в прессслужбі Держпродспоживслужбі в Запорізькій області.

По всій території перебування тварин на острові Хортиця помістили приманки, аби вакцинувати такі види диких м’ясоїдних тварин як: лисиця звичайна, собака єнотоподібна та інші дикі тварини.

“Даний захід є гарантією стабільної протиепізоотичної ситуації на території Запорізької області щодо сказу в дикій фауні”, – зазначають в Держпродспоживслужбі.

Запоріжців просять не чіпати руками та не переміщувати приманки, якщо побачать їх на острові. Принада має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. У середині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Вона є безпечною для людини і природного середовища.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на острові Хортиця у травні планують провести імунізацію диких тварин проти сказу. Для цього працівники заповідника розкидали по території приманки з вакциною.

Від початку року на Запоріжжі зафіксовано 29 вогнищ захворювання на сказ серед тварин. Це на 15% більше, ніж за аналогічний період минулого року.