Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » На Хортиці розкидали приманки для тварин: для чого вони потрібні та як виглядають

На Хортиці розкидали приманки для тварин: для чого вони потрібні та як виглядають

На Хортиці розкидали приманки для тварин: для чого вони потрібні та як виглядають

Ілюстративне фото

На острові Хортиця у травні планують провести імунізацію диких тварин проти сказу. Для цього працівники заповідника розкидали по території приманки з вакциною.

Про це повідомили в Національному заповіднику Хортиця.

Приманки з вакциною розкладатимуть у місцях знаходження тварин. Це невеличкі брикети розміром із сірникову коробку. Вони мають різкий запах м’ясокісткового борошна, усередині знаходиться желеподібна капсула з вакциною проти сказу. 

“Звертаємось до громадян із проханням, при виявленні приманок не торкатися їх руками і не переносити з місць розкладання”, – звертаються представники заповідника.

Фото: Національний заповідник Хортиця

Ця приманка є безпечною для людей і тварин та навколишнього середовища.

Як писав раніше Inform.zp.ua, від початку року на Запоріжжі зафіксовано 29 вогнищ захворювання на сказ серед тварин. Це на 15% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, 8 травня Національний заповідник “Хортиця” відкрився для туристів. При цьому відвідувачі мусять під час повітряних тривог йти до укриття.

У Запорізькій обласній військовій адміністрації внесли зміни в рішення про заборону відвідування острова Хортиця. Тепер запоріжцям офіційно дозволено гуляти поблизу туристичних об’єктів.