Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі запрацювала оновлена сімейна бібліотека. ФОТО

У Запоріжжі запрацювала оновлена сімейна бібліотека. ФОТО

У Запоріжжі запрацювала оновлена сімейна бібліотека. ФОТО

Сімейна бібліотека у Запоріжжі

У Південному мікрорайоні Запоріжжя після реконструкції відкрила двері для читачів сучасна сімейна бібліотека. Це вже 12 оновлений бібліотечний заклад у місті.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

У читальні все розраховано для дозвілля дітей і дорослих. Є коворкінг-зона, зона для відпочинку, ігро-room для наймолодших, бібліо-кафе. Окрім бібліотеки, у приміщенні також розмістилася художня школа, де зможуть займатися творчістю більше 100 дітей.

Сімейна бібліотека у Запоріжжі
Сімейна бібліотека у Запоріжжі

– Дуже важливо, що ця бібліотека відкрилась під час воєнного стану. Ремонтні роботи розпочались ще у 2021 році, і от нарешті у нас фактично є повноцінний культурний центр в спальному районі. Тішуся, що ми продовжуємо створювати нові осередки культури і відпочинку як для маленьких, так і для дорослих містян, – зазначила секретар міської ради Регіна Харченко.

Капітально змінився зовнішній вигляд бібліотеки. Читальня є повністю інклюзивною, враховані потреби кожної людини – з порушеннями опорно-рухового апарату, мам з дітьми у візочку тощо. Облаштовано пандус, вбиральню, проходи зручні для пересування читачів на візках. Повністю оновлений і фасад будівлі.

Також поповнений і книжковий фонд. Нині він налічує понад 13 тисяч примірників. Також у закладі працює сервіс Е-книга та доставка книг на замовлення.

Сімейна бібліотека у Запоріжжі
Сімейна бібліотека у Запоріжжі

Нагадаємо, Запоріжжя та австрійське місто Лінц підписали план дій на два роки. Протягом 2024-2025 року міста будуть співпрацювати у різних сферах: освіта, культура, бізнес тощо.

Нагадаємо, що у Запоріжжі сьогодні, 9 травня, в Парку трудової слави урочисто підняли прапор Європейського Союзу. Захід приурочений до міжнародного Дня Європи.

Сьогодні, 9 травня, в Україні та державах Євросоюзу святкують День Європи. Це свято символізує об’єднання європейських країн заради спільного майбутнього. Саме зараз, коли на територію України російські війська прийшли зі зброєю, об’єднання країн ЄС має велике значення.

Запоріжжя підтримує партнерські відносини з сімома містами країн ЄС: Обергаузен, Магдебург, Ашдод, Бельфор, Лахті, Бірмінгем та Лінц. Такі міста називають “побратимами” через їх багаторічну співпрацю. Розповідаємо, як європейські міста допомагають громаді Запоріжжя.