Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Запоріжжя підписало план співпраці з Австрією на наступні два роки

Запоріжжя підписало план співпраці з Австрією на наступні два роки

Запоріжжя підписало план співпраці з Австрією на наступні два роки

Підписання плану співпраці Запоріжжя та Лінцу. Фото: Регіна Харченко

Запоріжжя та австрійське місто Лінц підписали план дій на два роки. Протягом 2024-2025 року міста будуть співпрацювати у різних сферах: освіта, культура, бізнес тощо.

Про це повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Сьогодні, 9 травня, в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко зустрілась з представниками австрійського міста Лінц. Відбулося підписання плану співпраці маст-побратимів на 2024-2025 рік. Партнерство буде в таких сферах: громадський транспорт, поводження з відходами, освіта та молодіжна робота, культура, сприяння партнерства між бізнес-компаніями двох міст.

“Наші міста є побратимами вже багато років, але останній час ми не співпрацювали на постійній основі. Створеним планом зрушили це питання”, – пише Регіна Харченко.

Також Лінц допоможе у повоєнному відновленні Запоріжжя, зокрема через залучення міжнародних програм допомоги.


Нагадаємо, що у Запоріжжі сьогодні, 9 травня, в Парку трудової слави урочисто підняли прапор Європейського Союзу. Захід приурочений до міжнародного Дня Європи.

Сьогодні, 9 травня, в Україні та державах Євросоюзу святкують День Європи. Це свято символізує об’єднання європейських країн заради спільного майбутнього. Саме зараз, коли на територію України російські війська прийшли зі зброєю, об’єднання країн ЄС має велике значення.

Запоріжжя підтримує партнерські відносини з сімома містами країн ЄС: Обергаузен, Магдебург, Ашдод, Бельфор, Лахті, Бірмінгем та Лінц. Такі міста називають “побратимами” через їх багаторічну співпрацю. Розповідаємо, як європейські міста допомагають громаді Запоріжжя.