Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть «купити» страховий стаж: як це зробити

Запоріжці можуть «купити» страховий стаж: як це зробити

Запоріжці можуть «купити» страховий стаж: як це зробити

Ілюстративне фото

Українці можуть “купити” страховий стаж для виходу на пенсію у 60 років, або для отримання вищої пенсії. Як це зробити запоріжцям?

Про це повідомляє Урядовий портал.

Перш за все потрібно укласти договір з Пенсійним фондом України (ПФУ) – зробити це можна онлайн через веб-портал електронних послуг фонду.

Потім потрібно зробити такі кроки:

  • увійдіть в особистий кабінет Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису, Дія.підпису або системи GOV.ID.
  • оберіть розділ “Комунікація з ПФУ”, далі натисніть “Договір на добровільну участь”;
  • внесіть персональні дані особи, на користь якої ви хочете робити внески (ПІБ, податковий номер, серію і номер паспорта, дату народження).
  • якщо платите за себе, натисніть “Бажаю сплачувати внески за себе” й вкажіть необхідну інформацію;
  • дайте згоду на обробку даних і підтвердіть внесені дані;
  • підпишіть договір за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), натиснувши кнопку “Підписати й сплатити”;
  • сплатіть внески, обравши зручний для вас спосіб: через “Portmone” чи платіжне доручення.

Докупити стаж можуть застраховані й незастраховані люди, а також старші 16 років, котрі належать до однієї з цих категорій:

  • працевлаштовані за кордоном, проте хочуть отримувати пенсію в Україні;
  • передпенсійного віку, яким не вистачає стажу для отримання пенсії;
  • з низьким рівнем офіційного доходу, які хочуть збільшити розмір пенсії у майбутньому.

Робити внески можна як за себе, так і за іншу людину, якщо вона не є пенсіонером.

Щоб особі, яка не працює, був зарахований повний місяць страхового стажу, за неї має бути сплачено щонайменше мінімальний страховий внесок.

Його розраховують за формулою: мінімальна заробітна плата х 22%.

З 1 квітня 2024 року мінімальний страховий внесок становить 1760 грн.

Суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому кошти надійшли на рахунок Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабінету міністрів, запорізькі військовослужбовці отримуватимуть винагороду в розмірі 70 000 грн за кожні 30 днів, проведених на лінії бойового зіткнення. Виплата є додатковою до основної та призначається для всіх видів військ.

Нагадаємо, від ракетної атаки по Запоріжжю 8 травня постраждали цивільні об’єкти в чотирьох районах міста. Серед них — будинки, заклади освіти, охорони здоров’я, гараж та автомобілі.

Зранку 8 травня російські війська вдарили в об’єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя. Зокрема, постраждав гаражний кооператив, один з парків міста та міський електротранспорт.

Також пошкоджена одна з пожежних частин міста. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено службові приміщення і фасад будівлі.

Російські війська вдарили по Запоріжжю. Вони влучили по енергетичному обʼєкту. Попередньо, без постраждалих.

Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, Міненерго просить споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 19:00 до 22:00).