Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Відпочинок » Хортиця знову відкрита для туристів: які є обмеження

Хортиця знову відкрита для туристів: які є обмеження

Хортиця знову відкрита для туристів: які є обмеження

Ілюстративне фото

Завтра, 8 травня, Національний заповідник “Хортиця” відкривається для туристів. При цьому відвідувачі мусять під час повітряних тривог йти до укриття.

Про це йдеться в заяві Національного заповідника “Хортиця”.

З 8-го травня Національний заповідник “Хортиця” буде приймати туристів з екскурсіями. Для відвідування будуть доступні культурний комплекс “Запорозька Січ” та північно-східна частина острова.

При цьому для безпеки гостей будуть діяти такі обмеження:

  • одночасно на території комплексу можуть знаходитися не більше 20 відвідувачів;
  • час перебування відвідувача на території комплексу не має перевищувати 30 хв.;
  • у разі оголошення сигналу “повітряна тривога” комплекс зачиняється, а відвідувачі мають негайно пройти до укриття, облаштованого в будівлі Музею історії запорозького козацтва (укриття працює з 10:00 до 18:00);
  • у разі вимушеного виходу з території комплексу, або переривання екскурсії через оголошення тривогу, самостійні відвідувачі зможуть повернутися до огляду комплексу протягом дня, у який придбано квиток, екскурсанти – впродовж 7 днів з дня придбання екскурсії.

Хортиця буде відкрита для відвідувачів з середи по неділю (з 10:00 до 18:00). При цьому каса для придбання квитків буде працювати до 17:30.


Як ми писали раніше, в мережі поширилася інформація щодо відкриття для відвідування історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» на острові Хортиця з початку травня. Проте адміністрація Національного заповідника “Хортиця” спростовує це.

У Запорізькій обласній військовій адміністрації внесли зміни в рішення про заборону відвідування острова Хортиця. Тепер запоріжцям офіційно дозволено гуляти поблизу туристичних об’єктів.