Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » В Запоріжжі можуть з’явитися безкоштовні мовні курси: опитування для запоріжців

В Запоріжжі можуть з’явитися безкоштовні мовні курси: опитування для запоріжців

В Запоріжжі можуть з’явитися безкоштовні мовні курси: опитування для запоріжців

Ілюстративне фото

В Запоріжжі працюють над запровадженням програми розвитку української мови. Серед запропонованих ініціатив: безкоштовні мовні курси, перейменування вулиць, полиці з українськими книжками.

Про це повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

“Запоріжжя – єдине місто в Україні, яке не має затвердженої Програми з розвитку та функціонування української мови. Так було, частково є. Але не буде”, – каже посадовиця.

Робоча група вже почала працювати над створенням програми розвитку української мови в Запоріжжі. Буде проведено аналіз досвіду міст, де такі програми вже існують. Серед запропонованих ініціатив: безкоштовні мовні курси, перейменування вулиць, полиці з українськими книжками, відзнака “Ми розмовляємо українською!” у сфері закладів готельно-ресторанного бізнесу. Також рекламу в місті будуть робити виключно українською мовою.

Запоріжці можуть долучитися та запропонувати власні ідеї для популяризації української мови в місті за посиланням.


Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі розпочали підготовку втілення Програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Запоріжжя на 2024-2030 роки.

Раніше Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомляв, що у Запоріжжі досі немає мовної програми.

Запоріжці створили петицію, яка пропонує затвердити на міському рівні цільову програму популярізації української мови. 

Нагадаємо, що у Запоріжжі продовжуються перевірки дотримання вимог українського законодавства у сфері реклами. У місті тривають рейди щодо виявлення рекламних конструкцій, інформація на яких розміщена російською мовою.