Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі триває демонтаж російськомовної реклами

У Запоріжжі триває демонтаж російськомовної реклами

У Запоріжжі триває демонтаж російськомовної реклами

Реклама українською

У Запоріжжі продовжуються перевірки дотримання вимог українського законодавства у сфері реклами. У місті тривають рейди щодо виявлення рекламних конструкцій, інформація на яких розміщена російською мовою.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Згідно з вимогами статті 32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та статті 6 Закону України «Про рекламу» реклама має бути лише державною мовою.

Так, минулого тижня в Олександрівському районі  представники “Муніципальної варти зі спеціалістами КП «Градпроект» на підставі рішення виконавчого комітету демонтували низку конструкцій зовнішньої реклами, які порушували норми чинного законодавства, а власники не відреагували на попередження.

Зараз у Запоріжжі виявлено ще близько 40 таких конструкцій. Половину з них планують демонтувати примусово.

Нагадаємо, протягом липня-вересня 2023 року у Запорізькій області зареєстровано 126 злочинів проти основ національної безпеки України. Повідомлено про підозру у таких злочинах понад 90 осіб.