Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » До довічного ув’язнення у Запоріжжі засуджено працівника оборонного підприємства, який передавав окупантам інформацію про військових

До довічного ув’язнення у Запоріжжі засуджено працівника оборонного підприємства, який передавав окупантам інформацію про військових

До довічного ув’язнення у Запоріжжі засуджено працівника оборонного підприємства, який передавав окупантам інформацію про військових

Руководитель Запорожской областной прокуратуры Сергей Спильнык

Протягом липня-вересня 2023 року у Запорізькій області зареєстровано 126 злочинів проти основ національної безпеки України. Повідомлено про підозру у таких злочинах понад 90 осіб. До суду направлено 95 обвинувальних актів щодо 101 особи.

Про це повідомив керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник, повідомляє прес-служба відомства.

Засуджено 26 громадян за державну зраду, колабораційну діяльність та інші злочини цієї категорії.

Так, до довічного ув’язнення з конфіскацією всього майна засуджено працівника оборонного підприємства, який передавав ворогові зібрану інформацію про дислокацію військової техніки та розташування об’єктів цивільної інфраструктури міста.

Від 8 до 15 років позбавлення волі отримали п’ять псевдокерівників «органів влади» окупованої території Запорізької області.

Продовжується досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 4-х керівників дитячих військово-політичних рухів, незаконно створених окупаційною владою Росії. Такі як загальноросійські громадсько-державні рухи дітей та молоді «Рух Перших», «Південь Молодий», «Ми разом з Росією», патріотичний рух «ЮнАрмія». Наразі їм доповідено про підозру за фактом колабораціонізму (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Як писав inform.zp.ua, деякі мешканці Запоріжжя отримали повідомлення, що Україна на 45 днів заморожує усі соціальні виплати. Правда це чи ні?