Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Алею Бойової Слави у Запоріжжі прикрасять 14 тисяч квітів. ФОТО

Алею Бойової Слави у Запоріжжі прикрасять 14 тисяч квітів. ФОТО

Алею Бойової Слави у Запоріжжі прикрасять 14 тисяч квітів. ФОТО

Алея Слави у Запоріжжі

Фахівці «Зеленбуд» упорядковують одну з найбільших міських клумб Запоріжжя на Алеї Бойової Слави. До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні тут буде висаджено 14 тисяч квітів.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Кожного року озеленювачі розробляють нові тематичні квіткові орнаменти, які потім прикрашають місто весь сезон до холодів. Центром цьогорічної композиції на Алеї Бойової Слави буде червоний мак – символ 8 травня, Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Алея Слави у Запоріжжі
Алея Слави у Запоріжжі

«6 тисяч квітів використано для створення центральної тематичної композиції «Червоний мак». А загалом тут, на Алеї Бойової Слави, буде висаджено 14 тисяч квітів – це петунії, сальвії, тагетіси (чорнобривці), агератуми, пеларгонії», – розповіла ландшафтний дизайнер КРБП «Зеленбуд» Ганна Дузенко.

Сьогодні «зеленбудівці» також почали висаджувати 7 тисяч квітів на клумбах Університетського скверу. Кольори квіткових композицій – синій, жовтий, білий і червоний. Роботи триватимуть кілька днів.

Алея Слави у Запоріжжі
Алея Слави у Запоріжжі

Загалом у травні, на початку червня озеленювачі прикрасять місто 55 тисячами квітів як на клумбах, так і в підвісних вазонах.

Нагадаємо, у Запоріжжі планують привести до ладу 79 парків та скверів. Також в місті ввімкнуть 8 фонтанів. До сезону відпочинку підготують три міські пляжі.

Комунальники розпочали приводити в порядок паркові зони та сквери Запоріжжя. До сезону відпочинку благоустрій проведуть у 79-х парках. В місті незабаром будуть працювати 8 фонтанів. Також для запоріжців наведуть лад на трьох міських пляжах.

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі навели лад в міському сквері ім. І. В. Гутника-Залужного, що у Дніпровському районі. Комунальні служби провели таку акцію в рамках ініціативи ЗАПОРІЖЖЯ TOLOKA FESTIVAL 2.0.

Парк «Дубовий Гай» в Запоріжжі після зими знову користується популярністю серед запоріжців та гостей міста. Цими вихідними тут знову людно. Кореспондентка Inform.zp.ua також відвідала парк та розповідає, що там побачила.

Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий Гай» – парк в Олександрівському районі Запоріжжя. Парк тягнеться від Набережної до річкового вокзалу. Колись «Дубовка» була центром проведення різноманітних фестивалей, свят, масових гулянь запоріжців. Проте сьогодні парк виглядає занедбаним, зруйнованим, забутим.

У Запоріжжі планують перейменувати так званий “Кремлівський” парк. Запоріжцям пропонують проголосувати за нову назву – “Парк Придніпровський”.