Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Субсидія в один клік: як запоріжцям подати заявку

Субсидія в один клік: як запоріжцям подати заявку

Субсидія в один клік: як запоріжцям подати заявку

Ілюстративне фото

В Україні діє експериментальний проєкт, який дає можливість максимально полегшити процедуру звернення громадян за житловою субсидією. Як запоріжцям подати заявку на субсидію в один клік.

Про це повідомляє Пенсійний фонд.

В Пенсійному фонді наголосили, що раніше визначений механізм звернення за призначенням субсидії з повним пакетом документів залишається чинним і за бажанням людини застосовується у звичному порядку.

За експериментальним проєктом для призначення житлової субсидії людина може подати лише спрощену заяву “в один клік” в електронній формі: вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України; мобільний додаток Пенсійного фонду України; портал Дія.

Або в паперовій формі: звернувшись до обраного сервісного центру Фонду; до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради; надіславши заяву на адресу органу Фонду поштою.

У заяву необхідно внести прізвище, ім’я та по батькові, серію і номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) заявника та осіб, які входять до складу домогосподарства, адресу та рахунок в банку (у форматі ІВАN), на який буде йти виплата, підписати спрощену заяву (у разі її подання електронними засобами – за допомогою кваліфікованого електронного підпису).

Решту інформації, необхідної для визначення права домогосподарства на житлову субсидію, Пенсійний фонд України отримає від державних реєстрів.

На основі отриманих даних, приймається рішення про розгляд заяви.

Для початку варто зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та авторизуватись за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Нагадаємо, 183 мільйони гривень державної допомоги отримали у квітні внутрішньо переміщені особи, які проживають у Запорізької області. Водночас 33 тисячі запорізьких переселенців втратили право отримувати грошову допомогу.

Для внутрішньо переміщених осіб працюють «гарячі лінії»:  Урядова: 15-45, Запорізька обласна: 0 800 503 508.

Нагадаємо, Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям у травні за світло, газ, воду та вивезення сміття – читайте в цьому матеріалі.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Кабмін розглядає варіант підвищення тарифу на електроенергію для населення через російські атаки на енергетичну інфраструктуру України.