Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тариф на електроенергію для запоріжців може зрости, – міністр енергетики

Тариф на електроенергію для запоріжців може зрости, – міністр енергетики

Тариф на електроенергію для запоріжців може зрости, – міністр енергетики

Ілюстраційне фото

Кабмін розглядає варіант підвищення тарифу на електроенергію для населення через російські атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю Bloomberg.

Масштаби наслідків атаки поки неможливо встановити, збитки можуть досягти мільярдів доларів.

“Руйнування були значні – і в електроенергетиці, і в електропередачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об’єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися”, – пояснив міністр.

Українців у липні – серпні можуть просити максимально економити електроенергію.

Галущенко підкреслює, що навіть у разі величезних збитків Україна матиме базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% потреб і росіяни не можуть викликати повторення відключень.

Раніше Inform.zp.ua писав, скільки доведеться заплатити запоріжцям у квітні за світло, опалення, газ, воду та вивезення сміття читайте в цьому матеріалі.