Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Депортують населення з окупованої частини Запорізької області: слідчі оголосили підозру двом громадянам рф

Депортують населення з окупованої частини Запорізької області: слідчі оголосили підозру двом громадянам рф

Депортують населення з окупованої частини Запорізької області: слідчі оголосили підозру двом громадянам рф

Двом росіян повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни через те, що вони депортують населення з окупованої частини Запорізької області.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізькій обласній прокуратурі.

Керівники окупаційного «головного управління мвс в Запорізькій області» та «управління з питань міграції гу мвс в Запорізькій області» систематично організовують нелегальну депортацію проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців тимчасово окупованої території України.

“Спочатку людину безпідставно затримують та незаконно ув’язнюють. Потім конвоюють до Псковської області, примусово пересуваючи її від одного до іншого так званого «перевалочного пункту», спеціально створених на окупованій території України та в росії. Надалі привозять до прикордонного російсько-латвійського пункту пропуску та наказують пішки йти в бік латвійського кордону. У такий спосіб примусово депортовано одного з патріотично налаштованих жителів окупованих Полог та ще трьох українців”, – розповіли у прокуратурі.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни визначилися з головою так званого “уряду”. Посаду отримала російська активістка з Челябінська Ірина Гехт.