Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » Стало відомо, коли запрацюють музеї на Хортиці

Стало відомо, коли запрацюють музеї на Хортиці

Стало відомо, коли запрацюють музеї на Хортиці

Ілюстративне фото

Історико-культурний комплекс “Запорозька Січ” запрацює з 8 травня. Музейна частина заповідника “Хортиця” стане доступною для екскурсій.

Про це повідомила в.о. голови Запорізької міськради Регіна Харченко.

Вчора, 3 травня, на Хортицю приїжджав т.в.о. міністра культури України Ростислав Карандєєв. Він анонсував створення депозитаріїв для музею, де можна буде безпечно зберігати колекції.

Про початок роботи комплексу “Запорозька Січ” повідомили й в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

“Ми опрацювали можливість відкриття острова Хортиця з його музейною частиною як для мешканців Запорізької області, так і для гостей міста. Рішення про відкриття було прийнято Радою оборони області, враховуючи безпекову складову”, – зазначив голова ЗОВА Іван Федоров.

Історико-культурний центр «Запорозька Січ» – це відтворення столиці козацьких земель, створене на основі наукових досліджень. До складу комплексу входять 20 будівель, серед яких «Будинок кошового отамана», «Військова канцелярія», «Пластунівський курінь», «Пушкарня» та діюча церква Покрови Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, раніше в мережі поширилася інформація щодо відкриття для відвідування історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» на острові Хортиця з початку травня. 

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій обласній військовій адміністрації внесли зміни в рішення про заборону відвідування острова Хортиця. Тепер запоріжцям офіційно дозволено гуляти поблизу туристичних об’єктів.